Kromberg&Schubert dobio parcelu u Kruševcu

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i direktorka nemačke kompanije “Kromberg&Schubert” Tanja Milisković potpisali su prošle nedelje ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u korist investitora bez plaćanja naknade.

Time je nemačka kompanija i formalno postala vlasnik parcele na lokaciji Konjički klub, veličine 62.140 kvadratnih metara, na kojoj planira da izgradi industrijski objekat za proizvodnju žičnih sistema, kablova i brizgalica namenjenih automobilskoj industriji. Tržišna vrednost dodeljenog zemljišta procenjena je na nešto više od 3 miliona eura, prenosi sajt grada Kruševca.

Kompanija Kromberg&Schubert se obavezala da do kraja 2022. godine realizuje početnu investiciju u osnovna sredstva u iznosu od oko 26 miliona eura. U planu je izgradnja proizvodnog objekta od 21.000 kvadrata, sa kasnijim proširenjem za još 12.000 kvadrata. Tokom prve faze u pogonu nemačkog investitora posao bi trebalo da dobije oko 2.500 radnika, dok bi se kasnije njihov broj povećao na 4.000.

Po rečima gradonačelnika Nestorovića, u toku su pripreme za izgradnju ove fabrike, a početak gradnje se očekuje do kraja tekuće godine.

Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Kruševcu do sada se prijavilo više od 2.000 kandidata zainteresovanih za rad u ovoj fabrici, a iz Službe najavljuju da će njihovu selekciju sprovesti prema potrebi za određenim radnim mestima i traženim kvalifikacijama, a u skladu sa stručnim kriterijumima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор