Kongresni biro TOS na sajmu IMEX Frankfurt 2023

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije (TOS) učestvovao je na upravo završenom sajmu IMEX Frankfurt 2023, koji je ove godine okupio više od 3.000 organizatora kongresa i više od 2.500 dobavljača i pružalaca usluga iz svih delova sveta.

S obzirom na to da IMEX omogućava uspostavljanje kvalitetnih i značajnih poslovnih veza, građenje čvrstih poslovnih odnosa i stvarni povraćaj ulaganja, celokupna ponuda Srbije je već prvog dana izazvala veliko interesovanje, zbog čega je dogovoren veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodnih organizatora poslovnih događaja i putovanja.

Na štandu Srbije svoje ponude i programe predstavilo je 13 predstavnika privrede: Hilton Beograd, Sava Centar Beograd, Crowne Plaza Beograd, Hyatt Regency Beograd, Movenpick Fruške Terme, Moxy Beograd, Viceroy Kopaonik, Balkan Holidays, Vekol DMC, iSerbia travel&events, Customice, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Niša, sa zajedničkim ciljem da predstave, promovišu i pozicioniraju Srbiju kao vodeću i najbrže rastuću destinaciju u Jugoistočnoj Evropi.

Strateška alijansa Nacionalnih kongresnih biroa Evrope (SANCBE) predstavila je na sajmu novu Belu knjigu pod nazivom ’’Kako nacionalni kongresni biroi mogu da iskoriste svoj uticaj i obezbede održivost’’. U skladu sa okvirima koje pružaju Evropski zeleni dogovor i Inicijativa Net Zero Carbon Events, Bela knjiga prikazuje plan saradnje između nacionalnih biroa ka prelasku na održive poslovne događaje i sveukupnu tranziciju ka održivosti.

Kao član SANCBE, Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je aktivno učestvovao u izradi Bele knjige i svojim znanjima i dugogodišnjim iskustvom doprineo kreiranju zaključaka važnih za razvoj i unapređenje struke, prenosi agencija Tanjug.

Strateška alijansa Nacionalnog kongresnog biroa Evrope je mreža nacionalnih organizacija za upravljanje destinacijama i razvoj. Kao platforma za saradnju u industriji, koncentriše se na jačanju destinacija u Evropi kao vodećih destinacija za međunarodne poslovne događaje.

Ideja o stvaranju sinergije i uspostavljanju zajedničke platforme za Evropu kao destinacije za poslovne događaje na međunarodnoj sceni, nastavlja da dobija na snazi. Alijansa je sada jaka mreža koja broji 29 članova i iz godine u godinu beleži konstantan rast.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор