Izraelski „TabTale“ kupio beogradski gejming studio „Level Bit“

made-in-germany-rs-level-bit-jane-wilde

Izraelska kompanija „TabTale“, jedna od 10 vodećih svetskih izdavača video igrica, kupila je beogradski studio „Level Bit“, koji stoji iza igara „Rise To Fame“, „Jane Wilde“, „Granny Tap“ i drugih.

Iako detalji kupoprodajnog ugovora nisu poznati, zna se da izraelska kompanija planira da umeće srpskog tima iskoristi u izgradnji svog brenda „Crazy Labs“, čiji je cilj objavljivanje igara za stariju publiku, piše portal „Stratit“.

Produkcija kompanije „TabTale“ obuhvata preko 300 naslova, koji su preuzeti više od 500 miliona puta. Prošle godine kompanija se fokusirala na agresivan rast, a ogroman skok u broju preuzimanja desio se u poslednjem kvartalu, gde je samo od letos, do kada je bilo registrovano približno 400 miliona, broj preuzimanja porastao na sadasnjih 530 miliona.

Tim beogradskog „Level Bita“ posluje već 5 godina, a razvio je i igru „Genesis Rising“ i prodao je širom sveta u više miliona primeraka. Za ovu igricu u kompaniji „TabTale“ tvrde da je najveća PC igra ikada objavljena od strane neke srpske kompanije.

Za domaću gejming industriju ovo svakako predstavlja još jednu potvrdu kvaliteta, a dolazak ovako velike strane kompanije na naše tržište može samo da doprinese dodatnom jačanju scene.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор