Iz Opela stigla prva Astra na struju

Nemački brend Opel predstavio je kupcima svoj prvi potpuno električni kompaktni hečbek i karavan – Astru Electric i Astru Sports Tourer Electric, koje izgledaju gotovo potpuno identično Astrinoj liniji sa SUS motorima, iako imaju električni pogon kao i Peugeot e-308.

Novi električni model pokreće prednji elektromotor od 156 KS (115 kW) sa 270 Nm obrtnog momenta. Iako je snaga ista kao kod Peugeota e-308, obrtni moment je povećan za 10 Nm. Auto raspolaže sa tri režima vožnje – Eco, Normal i Sport, zavisno od potrebe, prenosi b92.

Iako matična PSA Grupacija nije otkrila podatak o ubrzanju, navodi da je maksimalna brzina električne Astre ograničena na 170 km/h. Energiju čuva litijum-jonska baterija od 54 kWh, kapaciteta za WLTP autonomiju od 416 km, za obe verzije. Do 80% kapaciteta, baterija može da se napuni za 30 minuta, koristeći brzi DC punjač od 100 kW.

U Opelu tvrde da baterija ispod karoserije ne smanjuje prostor za putnike i prtljag. Međutim, Astra Sports Tourer Electric ima kapacitet prtljažnika između 516 i 1.553 litra, dok ekvivalent sa SUS pogonom ima 608-1634 litra.

Električne Astre će se pridružiti svojim benzinskim i plug-in hibridnim varijantama već sledeće godine, a knjiga narudžbi će biti otvorena na proleće. Za sada nisu poznate ni cene, ali će one biti objavljene kako se bude bližio izlazak na tržište.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор