Indonežanske nudle iz Inđije

made-in-germany-rs-pasta

Izgradnja indonežanske fabrike za proizvodnju nudli i instant supa „Indomi” u inđijskoj industrijskoj zoni, počeće za oko mesec i po dana. Planirano je da radovi budu gotovi do proleća 2015 godine, a u preduzeću će za početak posao naći 150 radnika, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Indonežanska kompanija „Indoadriatic Industry“ zvanično je krajem novembra prošle godine postala vlasnik parcele od 500 ari u inđijskoj industrijskoj zoni. Nedavno je završena izgradnja prilazne saobraćajnice prema ovoj parceli, pa su trenutno u indonežanskoj kompaniji u toku pripreme za početak prvih radova na izgradnji fabrike.

U prvoj fazi izgradnje, kompanija „Indoadriatic Industry“ koju je osnovala i registrovala kompanija „Salim&Wazaran Group“ iz Indonezije, gradiće fabriku za proizvodnju nudli pod brendom „Indomi“ i licencom „Indofud“. Prvi objekat, od planirana četiri, Indonežani planiraju da završe do proleća 2015. godine, kada bi posao u ovoj fabrici moglo da nađe do 150 radnika. Nakon realizacije svih predviđenih faza indonežanski investitor bi trebalo da zaposli ukupno 500 radnika, a vrednost cele ove investicije je 11 miliona eura.

Indonežanska fabrika prva je „greenfield“ investicija koja će biti realizovana ove godine u Inđiji. Proizvodi „Indomi Nudle“ veoma su popularni i uspešno se prodaju u zemljama bivše SFR Jugoslavije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор