I Jagodinci se raskačinju sa grejanja

made-in-germany-rs-radijator

Nezadovoljni zbog cene daljinskog grejanja, oko 500 korisnika stanova i poslovnog prostora u Jagodini, isključilo se na lični zahtev sa toplovodne mreže jagodinske „Toplane“.

– Tokom prošle grejne sezone usluge jagodinske Toplane koristilo je 6.100 korisnika, za oko četiri miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Mnogo korisnika se isključilo, a među njima je dosta onih koji u stanovima žive sami. Ljudi gledaju kako mogu jeftinije da se greju. Mi smo podneli zahtev Gradskom veću za korekciju cene, koja bi bila neznatno niža – izjavila je Nadežda Marković Purić, direktorka jagodinskog Javnog preduzeća Toplana.

Zahvaljujući donaciji 1.181.000 eura donacija Nemačke razvojne banke „KfW“ Toplana je prošle godine značajno osavremenila sistem grejanja u Jagodini, na kojem se gotovo ništa nije obnavljalo poslednjih 30 godina. Uz nemačku donaciju sanirano je 3.700 metara toplovoda, rekonstruisano 45 podstanica, a nabavljeni su i kalorimetri.

Po rečima direktorke jagodinske Toplane, remont postrojenja se privodi kraju i realno je očekivati da sve bude završeno do 15.oktobra i početka grejne sezone, prenosi agencija „Tanjug“.

– Na mestima gde je moguće individualno merenje, u toku je ugradnja individualnih kalorimetara, i do sada ih je ugrađeno skoro 90 posto. Iskreno se nadam da će grejanje biti kvalitetno – kaže Purićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор