Hemofarm na putu ka svetskom vrhu

Vršačka kompanija Hemofarm uskoro bi po količini proizvedenih lekova mogla da uđe u ligu najvećih proizvođača u svetu, kaže za Blic generalni direktor Ronald Zeliger i ističe da je, uz veliki rad, to rezultat i ulaganja nemačke Štada grupe u modernizaciju, infrastrukturu i najviše standarde.

– Štada je za 15 godina investirala u Hemofarm 370 miliona eura. Investicije nisu stopirane ni tokom aktuelne pandemije koronavirusa, te će samo u ovoj godini one biti veće od 30 miliona eura. Hemofarm iz godine u godinu obara sopstvene poslovne rekorde upravo zahvaljujući stalnim ulaganjima. To je moderna kompanija sa visokim standardima koji se mogu uporediti sa bilo kojom razvijenom kompanijom u Nemačkoj i svetu. Mi smo dokaz da se u Srbiji može uspešno raditi pod uslovima koji važe u svakom biznisu i bilo gde: morate kontinuirano ulagati u svoje ljude i poslovne procese, i biti veran stalnim inovacijama u proizvodnji – rekao je Zeliger.

On je naglasio da Hemofarm radi na najvišem, svetskom nivou, i iz Srbije proizvodi za najzahtevnija svetska tržišta. Govoreći o doprinosu naprednih tehnologija on je istakao da je Hemofarm prva farmaceutska kompanija na ovim prostorima koja je koristila Majkrosoftove HoloLens (virtuelne) naočare, zahvaljujući kojima poslovi nisu trpeli u vreme kada se nije moglo fizički putovati.

– U Vršcu imamo odeljenje za istraživanje i razvoj u kojem radi 60 neverovatnih i veoma obrazovanih naučnika i drugih stručnjaka I koje je preraslo u glavni centar za razvoj i regulatorne aktivnosti za celu Štada grupaciju. U njemu je razvijeno više od 150 proizvoda za EU i druga tržišta. Nedavno smo lansirali antitrombocitni lek iz sopstvenog razvoja, a imamo i novi proizvod za ublažavanja bolova nastalih usled prehlade i gripa. Ništa od ovog ne bi bilo moguće da nismo ulagali u ekspertizu, verovali u nove tehnologije i trudili se da danas budemo bolji nego juče – objasnio je Zeliger.

Kako je naveo Zeliger, koji je na čelu vršačke fabrike punih 10 godina, Hemofarm je brend na Balkanu, a njegov recept za uspeh leži u prilagođavanju promenama.

– Mislim da su ljudi koji vode kompanije poslednjih 15-ak godina bili na posebnim mukama, jer se svet suočio sa velikim i neočekivanim momentima, od svetske ekonomske krize, preko ubrzane globalizacije i neophodne digitalizacije, do krizne pandemije. Danas moramo više da slušamo, učimo i sarađujemo, da budemo spremni da ako treba sutra iznova počnemo i na drugačiji način dođemo do rezultata. To je ono što mi u Hemofarmu radimo svakog dana i što volimo da radimo – poručio je Zeliger i naveo da je kompanija tokom prošle i ove godine zaposlila gotovo 600 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор