Help pomaže zapošljavanje i samozapošljavanje ugroženih grupa

Nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. od ovog meseca sprovodi u Srbiji četvrtu fazu projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, koji Švedska vlada finansira preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a sufinansiraju je gradovi i opštine obuhvaćeni projektom.

Projekat je usmeren na podršku novim biznis idejama, razvoj preduzetništva i doprinos punoj i produktivnoj zaposlenosti. U okviru ove faze, kojom je obuhvaćeno 14 gradova i opština, svi zainteresovani koji imaju realne i održive poslovne ideje, mogu da konkurišu za pomoć u vidu opreme i materijala za započinjanje ili razvoj privatnih delatnosti u vrednosti od: 2.100 eura ili 3.600 eura ukoliko zapošljavaju jedno nezaposleno lice sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za korisnike programa će biti organizovane poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama, kao i poslovno savetovanje. Odobrene donacije biće dodeljivane isključivo u vidu opreme i materijala, a korisnik je u obavezi da uplati učešće od 10% ukupne vrednosti donirane opreme na namenski tekući račun, registruje biznis u skladu sa srpskim zakonodavstvom i pohađa poslovne obuke Helpa.

Za program se konkuriše popunjavanjem prijavnog formulara. Na osnovu podataka navedenih u prijavi, predstavnici Helpa će obaviti razgovor sa onim kandidatima čija ideja najviše obećava i koji zadovoljavaju sve ostale kriterijume. Stoga je neophodno pružiti kompletne i detaljne odgovore na sva pitanja, prenose srpski mediji.

Iz Helpa poručuju da uz popunjenu prijavu obavezno treba priložiti kopiju lične karte podnosioca zahteva, kopiju diplome (ukoliko je ima), kao i kopiju potvrde o registraciji delatnosti (ukoliko je delatnost registrovana).

Prijava na konkurs elektronskim putem je moguća najdalje do 31. avgusta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор