Futuring pobednik Open inovation Lab takmičenja

Beogradski startap „Futuring“, za kreiranje 3D virtuelnih sajtova, pobednik je takmičenja „Open inovation Lab“, organizovanog povodom 20 godina Nemačko – srpske razvojne saradnje i rada Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Njihov projekat je izabran kao digitalno rešenje koje najbolje odslikava efekte dve decenije uspešnog rada Nemačko-srpske razvojne saradnje. Pobednički tim je osvojio nagradu od 20.000 eura, koje će iskoristiti za dalji razvoj ovog projekta, saopštava GIZ, a prenosi Danas.

– Naša ideja je da na moderan način kroz virtuelni 3D prostor predstavimo projekte koji najbolje prikazuju delotvornost ove saradnje, kao i da kreiramo jednostavan pretraživač na kom će široj javnosti biti dostupni svi projekti. Radili smo sa mentorima koji su nam dali odlične sugestije za bolje prezentovanje i pomogli da shvatimo rad i potrebe promocije jednog tako velikog sistema – priča predstavnik pobedničkog tima Ivan Pantović.

U finalu takmičenja četiri tima su predstavila svoje projekte, a „Futuring“ i „Sons of Pitches“ su imali slična rešenja 360 stepeni digitalnih tura u kojima publiku vode kroz najvažnije projekte razvojne saradnje. Tim „Dream Media Group“ je prezentovao portal „Ljudi iza brojeva“, koji sadrži video snimke učesnika projekata, dok je tim „Presta“ predstavio sajt koji na interaktivnoj mapi Srbije prikazuje podatke i ključne reči o projektima Nemačko – srpske razvojne saradnje.

Takmičenje povodom obeležavanja 20 godina Nemačko-srpske razvojne saradnje organizovala je Ambasada Nemačke u Beogradu zajedno sa svojim partnerima, Nemačko – srpskom inicijativom za održivi rast i zapošljavanje, GIZ-om i Nemačkom razvojnom bankom (KfW), a u saradnji sa Startit-om.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор