Folksvagen produžava ugovor direktoru

made-in-germany-rs-volkswagen02

Bord direktora nemačke automobilske kompanije „Folksvagen“ (VW) najavljuje da će generalnom direktoru Martinu Vinterkornu produži ugovor za još dve godine.

Kako je saopšteno iz nemačke kompanije, Izvršni komitet nadzornog odbora Folksvagena je predložio da na narednom sastanku kompanije, koji treba da bude održan ovog meseca, Vinterkornu bude ponuđen ugovor o radu do kraja 2018. godine, javlja agencija „Asošiejted pres“.

Vinterkorn je za čelnu poziciju u Folksvagenu ranije ove godine izašao kao pobednik u duelu sa Ferdinandom Pihom koji je godinama bio dominatna figura u kompaniji, a koji je u aprilu podneo ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora nemačkog automobilskog giganta.

Odlazak Piha sa mesta predsednika kompanije desio se posle njegove izjave da je „na distanci“ sa generalnim direktorom Martinom Vinterkornom, što je bio jasan pokazatelj da je u vrhu kompanije prisutan sukub.

Na čelnicima nemačke automobilske grupacije za sada je još uvek da izaberu stalnog predsednika Upravnog odbora, jer se na toj funkciji privremeno nalazi bivši Pihov zamenik, Berthold Huber.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор