Folksvagen će praviti jeftine električne automobile

Nemačka automobilska kompanija Volkswagen najavljuje da će praviti jeftine električne automobile po početnoj ceni od oko 20.000 eura, a svetska premijera novog vozila je planirana za 2027. godinu.

– Kompanija treba da kombinuje jasnu posvećenost Evropi kao industrijskoj lokaciji, evropskoj industrijskoj politici, i na kraju da deluje u interesu evropskih kupaca – rekao je izvršni direktor kompanije Oliver Blum, a prenosi agencija Rojters

Prema rečima šefa marketinga Folksvagena Tomasa Šefera, uprkos niskoj ceni, planirani novi električni model će postaviti standarde u pogledu tehnologije, dizajna i kvaliteta.

Novinska agencija navodi da se Folksvagen na ovakav potez odlučio kako bi se bolje nadmetao na tržištu, pre svega sa jakim kineskim konkurentima, od kojih su neki u prednosti jer imaju i do 30 posto manje troškove u odnosu na zapadne rivale.

Kompanija sa sedištem u gradu Volfsburgu prošle sedmice je upozorila da evropska industrija ima dve do tri godine da se pripremi za konkurentske pretnje, te podsetila da je opstanak automobilskog sektora i ovako već ugrožen.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор