Dr. Oetker predstavio čokolade za jelo i kuvanje

Nemačka kompanija Dr. Oetker je protekle nedelje predstavila beogradskoj javnosti svoje nove proizvode – mlečnu i crnu čokoladu za jelo i kuvanje, proizvod fantastičnog ukusa i višestruke namene.

Predstavnike medija i druge zvanice je na prezentaciji pozdravio generalni direktor ove kompanije u Srbiji Sanjin Laganin, koji je poručio da su novi proizvodi još jedan pokazatelj da Dr. Oetker zajedno sa potrošačima radi na „kreiranju ukusa doma“, uvek vođena ciljem da ponudi najbolja iskustva uživanja u hrani.

– Receptura za naše čokolade je razvijena u Srbiji od strane našeg razvojnog tima koji je sarađivao sa vodećim ekspertima i poznavaocima iz sveta čokolada. Kvalitet je već godinama naš najbolji recept, što smo imali u vidu kod uvođenja čokolada u asortiman. Kompanija Doktor Etker u svojim proizvodima koristi kakao prah, čokoladu i čokoladne proizvode isključivo iz obnovljivih izvora, što potvrđujemo sertifikacijom od strane Rainforest Alliance, kao i palmino ulje koje se nabavlja isključivo od RSPO sertifikovanih dobavljača – naveo je Laganin.

On je istakao kako je bgati asortiman Dr. Oetker sada upotpunjen ukusnim čokoladama koje su odlične za jelo i nezaobilazan sastojak brojnih recepata za čitav spektar čokoladnih poslastica, prenosi eKapija.

Inače, obe čokolade stižu na tržište u pakovanju od 150g. Mlečna čokolada sadrži 33% kakaoa, dok je crna čokolada posna, pogodna za vegane i sadrži 46% kakaoa. Kartonska ambalaža, koja se koristi za transport, kao i pakovanje u kojem su ove čokolade, 100% je reciklabilna, što je u skladu sa vizijom kompanije Dr. Oetker o odgovornom poslovanju i očuvanju životne sredine.

Nemački proizvođać u svojoj ponudi u Srbiji trenutno ima preko 150 proizvoda i neprestano radi na daljim inovacijama i uvođenju novih proizvoda koji prate savremene trendove, kažu u kompaniji.

Dr. Oetker je porodična kompanija sa dugom istorijom, osnovana pre 133 godine u nemačkom Bielefeldu, a danas je jedna od vodećih kompanija u industriji hrane, sa više od 17.000 zaposlenih širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор