Dozvole za rad u trećoj smeni izdaje Ministarstvo privrede

Privredna komora Srbije je obavestila javnost da ona ne izdaje dozvole firmama čiji zaposleni tokom noći rade treću smenu, u periodu koji se poklapa sa policijskim časom od 20 sati uveče do 5 sati ujutru, već da te poslove radi Ministarstvo privrede.

Na molbu nadležnih državnih organa, PKS poziva kompanije da popune obrazac – tabelu sa podacima zaposlenih za čijim radom postoji potreba u noćnoj smeni i dostave ga na imejl adresu Ministarstva privrede: vanrednostanje@privreda.gov.rs.

„Komora je u prepodnevnim satima anketiranjem kompanija prikupila informacije radi sagledavanja potreba za proizvodnjom i pružanjem usluga u vreme zabrane kretanja, pa molimo privrednike koji su nam već slali podatke da imaju razumevanja i to učine i u traženoj formi“, poručuju iz PKS.

U Srbije je od juče na snazi potpuna zabrana kretanja za sve građane starije od 65 godina u urbanim sredinama i starije od 70 godina u ruralnim sredinama, a tokom noći, u periodu od 20 sati uveče do 5 sati ujutru, važi policijski čas, kada zabrana kretanja važi za sve.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор