Dojče banka ostvarila godišnji porast dobiti od 10%

U prvom kvartalu ove godine, Dojče banka je prijavila 1,275 milijardi eura neto dobiti, što predstavlja godišnji porast dobiti od 10%, nasuprot prognozama analitičara koji su za taj period predviđali dobit od 1,23 milijarde eura.

Kako pokazuju podaci LSEG-a, i prihodi banke su porasli za 1% u odnosu na prethodnu godinu, na 7,8 milijardi eura, što je banka pripisala rastu prihoda od provizija i naknada, zajedno sa snagom fiksnog prihoda i valuta. I rast prihoda je takođe ispred prognoze analitičara od 7,73 milijarde eura.

Dojče banka je u prvom kvartalu ostvarila neto priliv od 19 milijardi eura, kroz sektore Privatne banke i upravljanja imovinom. Rezervisanje za kreditne gubitke iznosilo je 439 miliona eura, što predstavlja pad sa 488 miliona u četvrtom kvartalu prošle godine. Koeficijent kapitala prvog reda (CET1), kao mera solventnosti banke, iznosio je u prvom tromesečju 13,4%, u poređenju sa 13,6% u istom periodu prošle godine.

Kako je najveći nemački kreditor najavio, u narednim godinama bi trebalo da ukine 3.500 radnih mesta, budući da želi da dostigne 2,5 milijardi eura operativne efikasnosti kako bi povećao profitabilnost i povrat deoničara, prenosi Investitor.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор