Dojče banka najavljuje otvaranje novog kreditnog fonda

Kako bi proširila svoju ponudu na tržištu privatnih kredita, nemačka Dojče banka (Deutsche Bank) najavljuje novi prodor na tržište kreditiranja kroz niz novih strategija koje uključuju i prikupljanje novca od spoljnih investitora.

Privatni kredit je vrsta imovine privatno ugovorenih zajmova i finansiranja duga od nebankarskih kreditora. Dojče banka kao zajmodavac nastoji da od novih i postojećih investitora prikupi oko 2,14 milijardi dolara za korporativne klijente, nekretnine i kredite koji se loše otplaćuju, prenosi agencija Bloomberg.

Za novu strategiju nadležan je lično generalni direktor banke Raheman Meghji, a tim čine i direktor i specijalista za problematične dugove i nekretnine Grzegorz Blicharz, kao i nedavno angažovani izvršni direktor za korporativne kredite Appu Mundassery.

Sa novim fondom kapitala koji treba iskoristiti, Dojče banka će zaraditi na naknadama za upravljanje gotovinom, kao i od dela povrata, a to će ovu investicionu banku udaljiti od takozvanog direktnog kreditiranja, uz uzimanje u obzir kreditnih mogućnosti sa većim prinosom i ulaganjima.

Tačna kombinacija investicionih strategija još uvek nije finalizovana, jer su planovi u ranoj fazi, a prikupljanje sredstava tek počinje. Inače, Dojče banka već ima jedinicu za direktne pozajmice unutar Odeljenja za bogatstvo, koja raspolaže fondom od 902 milijarde eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор