Diseldorf nabavlja e-cargo bicikle za gradske službenike

Gradska uprava Diseldorfa najavljuje formiranje krgo bicikljističke stanice i nabavku električnih teretnih bicikala koje će koristiti različite administrativne službe za lokalna poslovna putovanja i prevoz sitnica od ustanove do ustanove.

Bicikli se uvode kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i trebalo bi da posluže kao uzor državnoj službi i građanima. Takođe, teretni bicikli su vrlo lagani, što znači da im treba vrlo malo održavanja i zauzimaju vrlo malo mesta za parkiranje, poručuju gradski čelnici, a prenosi eKapija.

Cargo biciklistička stanica je projekat kompanije Connected Mobility Düsseldorf, koja planira da je koristi kao polaznu tačku u prikupljanju podataka o operativnoj efikasnosti sistema. Rezultati i zaključci evaluacije biće prosleđene lokalnim telima za saobraćaj i zaštitu životne sredine, što će pomoći Gradu da definiše modele prelaska javnih službi sa motornih vozila na ekološka.

Kako je objasnio Tomas Lusen, rukovodilac Sektora za životnu sredinu u Diseldorfu, novi teretni bicikli imaju pomoćni električni pogon, što olakšava putovanje gradom, a ujedno su i idealni za prolazak kroz uličnu gužvu u središnjim delovima grada.

Kargo bicikli imaju iznenađujuću nosivost i mogu se koristiti za prevoz dokumenata, glasačkih kutija, saobraćajnih čunjeva i još mnogo toga. Bicikli će u Diseldorfu biti smešteni na parkiralištu tehničke gradske skupštine, koristiće se uz pomoć aplikacije za deljenje vožnje, a usluga će biti besplatna za one koji je koriste. Projekat obećava pokrivanje velikog broja usluga u gradu, budući da je u pitanju zajednička inicijativa Kancelarije za zaštitu životne sredine i potrošača, Kancelarije za upravljanje saobraćajem i Kancelarije za središnje službe, piše TheMayor.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор