Cena bitkoina preskočila 17.000 dolara

Posle teške stagnacije, vrednost bitkoina je konačno prešla preko stabilnih 17.000 dolara, povlačeći za sobom i cenu druge po vrednosti virtuelne valute ethereuma na više od 1.300 dolara po kovanici, javlja Capital.

U protekla dva dana bitkoinom se trgovalo po maksimalnoj ceni od 17,391 dolar u ponedeljak, da bi se juče vrednost spustila na oko 17.222 dolara. Cena ethereuma se stabilizovala na 1.326 dolara, a u pojedinim trenucima je dostizala 1.330 dolara.

Rast najvrednijih kriptovaluta na berzama pratile su i Gala, Solana i XRP i APT virtuelne monete, a najveći rast zabežio je donedavni gubitnik FTT, sa berze FTX/USD tokena u vlasništvu uhapšenog Sama Bankman-Frida, koji je nakon pada vrednosti u novembru porastao za 40 procenata i sa kojim se poslednjih dana trgovalo po ceni od 1,30 dolara. Za njim je porastao i APT, za čak za 32 posto, SRM za 12 posto, kao Luna i WOO za oko 10 procenata.

Na listi najvećih gubitnika trenutno je prvi ZIL koji je izgubio više od 8 posto svoje vrednosti, a zatim i OCEAN, CKB, MAGIC i ETV sa preko 5 posto pada vrednosti u protekla 24 časa.

Prema upozorenju Morgan Stanleya, vrednost GBTC Fonda koji drži preko 46 posto BTC-a, mogla bi naglo pasti na nulu zbog regulatornih promena, krize poverenja, greške ili operativnog problema u bitkoin mreži.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор