Boš investira u organizaciju i mlade stručnjake

made-in-germany-rs-bosch-logo

Nemačka multinacionalna korporacija „Boš“ planira da u ovoj godini širom sveta zaposli 12.000 mladih IT stručnjaka, ali i mašinskih i elektro inženjera.

– Povećavamo broj zaposlenih angažovanih na dizajnu i razvoju softvera. Kako se širi povezanost u svakom poslovnom sektoru, tako se povećava i značaj softvera – objašnjava Kristof Kibel, član upravnog odbora i direktor za odnose u industriji kompanije „Robert Boš GmbH“.

Najveće potrebe za novim stručnjacima Boš ima u Indiji, gde je planirano otvaranje oko 3.200 radnih mesta, potom u Kini, gde je potrebno oko 2.600 novih radnika i u Nemačkoj, čiji planovi uključuju otvaranje 1.200 radnih mesta, prenosi agencija „Tanjug“.

Po Kibelovim rečima, tri od četiri nova radnika biće iz oblasti inženjeringa, a izgledi za zaposlenje takođe su povoljni i za ljude koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru, jer je gotovo svaka treća pozicija otvorena za potencijalne zaposlene bez prethodnog iskustva u struci.

Do 2020. godine nemačka kompanija želi da poveća i procenat žena na svojim rukovodećim pozicijama širom sveta, na 20 procenata. Trenutno je taj procenat u kompaniji kao celini premašio dvanaest procenata, s tim da je u pojedinim zemljama, kao što je Kina, taj cilj već i premašen. Kibel ističe da kompanija želi više ženskih rukovodilaca, jer su, kako kaže, mešovite liderske ekipe uspešnije u poslu.

Kako bi ženama obezbedio pomoć i podršku u njihovoj karijeri, Boš nudi specijalne mentorske programe, mreže, seminare i kurseve. Inače, kompanija svake godine ulaže oko 190 miliona eura u dodatnu obuku i profesionalni razvoj svojih zaposlenih. Osim toga, da bi pomogao u usklađivanju zahteva između profesionalnih i privatnih života zaposlenih, Boš svojim radnicima nudi približno 100 modela radnog vremena, od rada od kuće do radnog angažovanja sa skraćenim radnim vremenom i deljenjem posla.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор