BMW elektrifikovao Seriju 3 uz još više tehnologije

Nemački proizvođač motornih vozila BMW predstavio je za 2025. godinu poboljšanu Seriju 3, koja je tehnološki unapređena, a promenjen joj je i dizajn, kao i paleta boja, koja sada uključuje Arctic Race plavu metalik, Vegas crvenu metalik i dve BMW Individual boje – Frozen Pure sivu i Frozen Portimao plavu metalik, javlja Kliks.

Pored novih boja, modeli opremljeni M Sport paketom, koji je standardan za M340i, imaće i nove 19-inčne M felne sa dvostrukim krakovima i dvobojnom ili Jet crnom završnom obradom. U unutrašnjosti je sada novi volan i „kaskadno“ osvetljenje integrisano u obloge oko novih centralnih ventlacionih otvora, kao i novi ukrasi i detalji. Fineline Light drvena obloga sa otvorenim porama postala je standardna na modelu 330i, dok je M340i dobio M aluminijske detalje sa uzorkom romba.

Novu verziju M340i pokreće novi 3,0-litarski TwinPower Turbo 6-cilindarski motor, sa 48V blagim hibridnim sistemom za „oštriju“ isporuku snage i veću efikasnost. Motor razvija 391 KS i 539 Nm obrtnog momenta, što je više za 4 KS i 39 Nm. Uz njega je osmostepeni automatski menjač koji, sa pogonom na sva četiri točka, omogućava ubrzanje do 100 km/h za nešto više od četiri sekunde. Maksimalna brzina automobila elektronski je ograničena na 250 km/h.

Model 330i je opremljen 2,0-litarskim četvorocilindarskim motorom sa turbopunjačem, kome su redizajnirani usisni otvori i komore za sagorevanje, a tehnološki je inovirana i kontrola bregaste osovine, ubrizgavanja, sistema paljenja i usmeravanja izduvnih gasova. Blagi hibridni pogonski sklop i dalje isporučuje 259 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор