BIP kupili Auto Čačak i nemački DL Holding

Beogradska industrija piva (BIP) u stečaju prodata je konzorcijumu koji čine domaća kompanija Auto Čačak i nemački DL Holding iz Hamburga, po ceni od 2,09 milijardi dinara.

Privredna komora Srbije (PKS) je pozdravila potpisivanje sporazuma o preuzimanju i dolazak u našu zemlju još jednog stranog investitora, čiji su predstavnici ovom prilikom isakli da su izuzetno zadovoljni što ulažu u tržište Srbije.

– Radujemo se našoj prvoj investiciji u Srbiji zajedno sa lokalnim partnerom. Naš partner će dalje razvijati lokacije BIP-a u Krnjači i Čačku, dok će DL Holdnig svojim iskustvom i investicijama doprineti da lokacija na Mostarskoj petlji u centru Beograda postane najsavremeniji biznis park u Evropi – najavljuju iz nemačke kompanije.

Nemačka kompanija DL Holding je osnovana 1994. godine u Hambrugu i bavi se investiranjem u različitim oblastima širom Evrope. Povodom kupovine Beogradske industrije piva, iz kompanije su poručili da će učiniti sve na ponovnoj afirmaciji nekad poznatih BIP-ovih brendova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор