Beograd noćne klubove oslobađa zakupнине na godinu dana

Beogradski noćni klubovi, koji od grada iznajmljuju prostorije, a delatnost obavljaju isključivo noću, biće oslobođeni plaćanja zakupnine u periodu od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine, najavljuje zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je objasnio da za razliku od drugih ugostiteljskih objekata koji nekako rade, makar redukovano, noćni klubovi ne rade godinu dana, od marta prošle godine kada je zbog epidemije korona virusa uvedeno vanredno stanje, prenosi agencija Tanjug.

– Gradsko veće apeluje na druga pravna i fizička lica koji su vlasnici prostora u kojima se u zakupu nalaze noćni klubovi da učine isto. Na ovaj način pomoćićemo onima koji ne rade već godinu dana da prežive krizu, da ne otpuste zaposlene i da, kada se sve mere ukinu, ponovo počnu da rade – poručuje Vesić.

Gradsko veće je donelo i odluku kojom se do 31. decembra ove godine produžava dozvola da bašte ugostiteljskih objekata mogu biti postavljene na parking mestima u skladu sa uslovima koje predviđa zakon. Naime, pre dve godine Grad Beograd je zabranio postavljanje bašti ugostiteljskih objekata na parking mestima na Vračaru. Ta zabrana je 1. jula prošle godine promenjena, a dozvola je sada produžena zbog teške situacije u kojoj su se našli ugostitelji.

– Na ovaj način dodatno pomažemo kompanijama koje se bave ugostiteljstvom da opstanu u vremenu epidemije, da građani sede u baštama, na otvorenom, umesto u zatvorenom prostoru. Kao društvo treba da budemo solidarni sa ljudima koji zbog epidemioloških mera već godinu dana ne mogu da rade, a to su muzičari i turistički radnici, od turističkih vodiča i zaposlenih u hotelima, do onih koji izrađuju i prodaju suvenire. Svi oni ne rade već godinu dana – napominje Vesić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор