Apel otkupljivačima da poštuju dogovorenu cenu maline

Povodom pritužbi većeg broja malinara, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je apelovalo na otkupljivače u celoj zemlji da se pridržavaju dogovorene početne otkupne cene za malinu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, uzgajivači maline, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, žalili su se da pojedini otkupljivači ne poštuju dogovor od 31. maja, prema kojem će početna otkupna cena za ovo voće iznositi 250 dinara po kilogramu, te da isplaćuju znatno niže iznose.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom apeluje na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, kako bi se izbegla diskriminacija malinara, kao i ugrožavanje rentabilnosti njihovog poslovanja“, poručuju iz Ministarstva.

U Ministarstvu ističu da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene maline od 250 dinara po kilogramu važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline, prenosi agencija Tanjug.

„Samo složni i jedinstveni, držeći se date reči i postignutog dogovora, možemo da obezbedimo uspeh naših malinara i otkupljivača na sve zahtevnijem i izazovnijem evropskom i svetskom tržištu malina“, objasnio je ministar Aleksandar Martinović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор