Završava se karneval u Vrnjačkoj Banji

Danas se završava osmodnevni, 14. po redu, Međunarodni Vrnjački karneval, u čijem je bogatom zabavnom programu ove godine uživalo oko 350.000 domaćih i stranih gostiju.

Ova tradicionalna zabavna manifestacija do sada se izborila za značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i treća je najveća turistička manifestacija tog tipa u Srbiji, uz Sabor trubača u Guči i muzički festival „Egzit“.

Ovogodišnjim karnevalskim prgramom bilo je obuhvaćeno više od 70 različitih dešavanja, a najposećeniji su bili koncerti grupe Bijelo dugme, Dženana Lončarevića, Ane Bekute, Ace Lukasa, grupe Plavi orkestar, Vasila Hadžimanova, grupe Nervozni poštar, i mnogih drugih, prenosi srpska štampa.

Karneval je otvarila muzička manifestacija „Jedna pesma, jedna želja“, a poklopio se i sa programom festivala „Vrnjačko leto 2018“ na kojem su učestvovali Rada Manojlović, Katarina Grujić, Boban Rajović, Ljuba Aličić, Amadeus bend…

U sredu je bila organizovana dečija povorka, a velika međunarodna povorka je održana juče sa preko 2000 učesnika iz celog sveta: sa Kube, iz Malezije, sa Arube, iz Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske..

Najveću pažnju posetilaca i ove godine je svakako privukao nastup vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira, koje svake godine predstavljaju onaj neizostavan „začin“ koji umnogome doprinosi stvaranju prave karnevalske atmosfere.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor