Započinjanje biznisa uz podršku „Helpa“

Mixed colorful fruit bonbon close up

U okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, u Gradskoj kući u Nišu prošle sedmice su potpisani ugovori sa korisnicima grantova za pokretanje privatnog biznisa.

Za novčanu podršku Grada Niša i nemačke humanitarne organizacije “Help” u iznosu od 2400 eura, konkurisalo je oko 150 kandidata, među kojima je najviše bilo onih koji se bave uslužnom delatnošću, prenosi “Kopernikus”.

Među njima je i Dragoslava Pejić koja se već godinama bavi spremanjem kolača, torti i drugih slatkih đakonija, a od nedavno ima i registrovanu firmu za proizvodnju poslastica. Ona je konkurisala i dobila grant koji će joj, kako kaže, pomoći da nabavi alat, preko potreban da bi nastavila da se bavi ovim poslom.

Obaveze koje su izabrani dobitnici grantova morali da ispune jeste učešće od 20 posto u celokupnom novčanom iznosu, da se bave poslom koji je društveno koristan za lokalnu zajednicu, kao i spremnost za uključenje u obuku koja će naknadno biti organizovana.

U okviru ovog projekta dodeljeno je 50 grantova u vrednosti od 2400 eura, a na konkurs se prijavilo 3 puta više kandidata. Ukupna vrednost projekta je iznosila 120 hiljada eura, u čemu je Grad Niš učestvovao sa 48 hiljada, dok je preostali iznos donirala SR Nemačka preko svoje humanitarne organizacije „Help“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor