Vojvođani na berlinskom sajmu Fruit Logistica

Na međunarodnom sajmu svežeg i smrznutog voća i povrća Fruit Logistica, koji se u Berlinu održava od 6. do 8. februara, učestvovaće i vojvođanski privrednici, najavljuje se na sajtu Razvojne agencije Vojvodine.

U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, na berlinskom sajmu predstaviće se grad Sombor i osam vojvođanskih kompanija koje se bave proizvodnjom i prodajom voća i povrća.

Tim srpskih privrednika činiće preduzeća: Tamiška iz Pančeva, Đukić iz Gospođinaca, Voćar iz Slankamena, Agrokultura kooperacija iz Rume, Atos fructum iz Male Remete, Ajduk Agrar iz Despotova, Medveđ iz Begača i Carska bašta iz Zrenjanina.

Ova grupa privrednika nastupiće na berlinskom sajmu kako bi adekvatno promovisala domaće poljoprivredne proizvode Vojvodine i Srbije, ali i kako bi olakšala plasman svojih proizvoda na strana tržišta, a pre svega na tržišta Rusije i zemalja Evropske unije.

Fruit Logistica je jedan od najvećih svetskih sajmova u oblasti prehrambene industrije, koji svake godine okuplja i predstavlja proizvođače svežeg i smrznutog voća i povrća, uvoznike i izvoznike, male prodavce i veletrgovce, kao i predstavnike sektora transporta i logistike. U prošloj godini na ovom sajmu je učestvovalo 3.239 kompanija i organizacija iz oko 84 zemalja sveta, a posetilo ga je preko 78.000 ljudi iz čak 130 zemalja.

Učešće naših privrednika na ovom sajmu organizovano je na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, koji je krajem 2017. potpisan između Pokrajinske vlade, Razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Vojvodine i gradova Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Pančeva, Sombora, Sremske Mitrovice, Vršca i Kikinde.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor