Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

„SD Hirš Automotive“ stiže u Bački Petrovac

Sa Gradskom upravom Bačkog Petrovca nemačka kompanija „SD Hirš Automotive“ potipisala je ugovor o zakupu parcele u tamošnjem „Biznis parku“, gde će od iduće godine započeti sa proizvodnjom auto-delova.

Nemački investitor proizvodi metalne komponente koje isporučuje poznatim proizvođačima automobila, kakvi su „Folksvagen“, „Audi“, „Škoda“, „Mercedes“, „Jaguar“, „Rendž-Rover“. Kako je najavljeno iz kompanije, u novoj fabrici u Bačkom Petrovcu će u početnoj fazi biti zaposleno 20 inženjera, prenosi agencija „Beta“.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je prilikom potpisivanja ugovora da dolazak velikih kompanija u mala mesta doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju zemlje.

– SD Hirš automotiv ima tri fabrike u Nemačkoj i glavni je proizvođač panoramskih i krovnih prozora, takozvanih „šibera“, za sve najveće nemačke proizvođače automobila. Velika je stvar za male sredine kao što je Bački Petrovac da privlače svetske kompanije, jer one donose nova znanja i nove tehnologije, i pozitivno utiču na ravnomerni regionalni razvoj čitave zemlje – istakao je Popović.

On je izrazio uverenje da će nemačka kompanija prepoznati interes da u budućnosti ovde osnuje i svoj razvojni i istraživački centar, jer se u blizini nalazi univerzitetski centar Novog Sada sa Fakultetom tehničkih nauka, koji je izvor odličnih mladih inženjera.

Kompanija SD Hirš automotive je osnovana 1986. godine u Nemačkoj i bavi se proizvodnjom komponenti za autoindustriju, kakve su metalni proizvodi za panorama krovove, kabrio sisteme, turbo punjače, sigurnosne pojaseve, deflektore vetra… Svoje proizvode izvozi širom Evrope, SAD, Južne Amerike i Kine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Cela prica je vise nego jadna. U centru grada Backog Petrovca zgrada gde se nalazi stamparija Propada i to maximum. Da se dobiju neka srestva iz opstine ili ti Nacionalne manjinje slovaka, do danas niko nema interes. HL PRINT je u lepom gubitku a i ako nema ni radnika samo direktora on covek celu Stampu casopisa HLAS LUDU stigne da odradi.

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field