Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

Srpska firma na listi 100 World Finance kompanija

Multinacionalna kompanija braće Karić, „Dana Holdings BK Group“, našla se među World Finance 100 kompanija na listi ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

– Naći se rame uz rame sa „Samsungom“, „IBM“-om, „Bank of America“ i drugim svetskim kompanijama je velika čast i priznanje. Prema našim saznanjima, ovo je prvi put da firma u srpskom vlasništvu uđe u top 100 svetskih kompanija po oceni učesnika Samita u Davosu – izjavio je Bojan Karić, potpredsednik Grupe za finansije i razvoj kompanije Dana Holdings BK Group.

Građevinska kompanija Dana Holdings trenutno zapošljava 30.000 radnika, a svi njeni projekti su isključivo stambeno-poslovnog karaktera. Posluje na teritoriji Rusije, u zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), kao i u državama Srednjeg istoka, prenosi „Blic“.

U kompaniji navode da imaju ugovorenu izgradnju 11 miliona kvadratnih metara prostora čija vrednost prelazi 28 milijardi eura, kao i da planiraju da do kraja 2020. godine ugovore izgradnju još tri miliona kvadrata, čime će kompaniji obezbediti stabilan rast i razvoj i siguran posao sve do 2030. godine.

Uzimajući u obzir izvrsnost u poslovanju, World Finance 100 svake godine sastavlja listu sto najuspešnijih svetskih kompanija i pojedinaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field