Srbija „najbolji izlagač“ na sajmu ITB

Na upravo završenom vodećem svetskom sajmu turizma „ITB“ u Berlinu Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) je pripala jedna od nagrada u kategoriji „najbolji izlagač“ (Best Exibitor Awards, BEA).

Na osnovu profesionalno definisanih kriterijuma, studenti poslovne škole u Kelnu (CBS) su ocenjivali najbolje izlagače, u saradnji sa konsultantskom firmom „Kompas Gmbh“ i poslovnim timom ITB Berlin. Nagrade su dodeljene u kategotijama: dizajn, kreativnost, B2B u pogledu kadrova, informativna literatura, aktivnosti-specijalne promocije, a na odluku je presudno uticao ukupan utisak koji je izlagač postigao u jedanaest standardnih i dve posebne kategorije.

Jedan od ključnih aspekata procene bili su i atraktivnost štanda i prijatnost, kompetentnost i funkcionalnost osoblja u odnosu na veličinu štanda, kao i jedinstven izgled štanda. Na osnovu svih tih kriterijuma Turistička organizacija Srbije je nagradu zaslužila kao osmi najbolji izlagač na ovoj prestižnoj manifestaciji, saopštava TOS.

Inače, nagrade za najboljeg izlagača na ITB sajmu ove godine su dodeljene po 17. put. Od svog osnivanja, projekat BEA je bio pod nadzorom Klausa Leplea, dugogodišnjeg predsednika nemačke Turističke federacije i počasnog predsednika nemačkog Turističkog udruženja.

Za većinu dobitnika nagrada za najboljeg izlagača na berlinskom sajmu turizma predstavlja izuzetan uspeh u međunarodnom marketingu, navodi TOS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor