Škodin SUV će se praviti i u Nemačkoj

Češki proizvođač automobila “Škoda”, koji je u vlasništvu nemačkog “Folksvagena”, planira da poveća proizvodnju svog kompaktnog SUV modela “Karoq”, koji će se, zbog velikog interesovanja kupaca, praviti i u fabrici u Nemačkoj.

Prva Škoda Karoq je proizvedena u fabričkom pogonu Kvasini u Češkoj, u julu 2017, međutim, ubrzo je postalo jasno da samo jedna fabrika ne može da zadovolji povećanu tražnju za ovim modelom. Zbog toga je Škoda počela da svoj novi SUV pravi i u svom glavnom postrojenju u gradu Mlada Boleslav.

Po svemu sudeći, ni taj potez kompanije Škoda nije bio dovoljan da zadovolji rast broja narudžbina, pa je odlučeno da Karoq počne da se proizvodi i izvan granica Češke, za šta je izabrana Volkswagenova fabrika u Osnabriku.

Volkswagen grupa u Osnabriku već proizvodi VW “Tiguan”, a od 2020. tamo će se praviti i kabriolet verzija kompaktnog krosovera VW “T-Roc”. Sem toga, u ovoj nemačkoj fabrici proizvodi se i “Porsche Cayman”, ali i farbaju karoserije za model “Škoda Fabia”.

U fabrici u Osnabriku, gradu na severozapadu Nemačke, u kome je zaposleno oko 2.300 radnika, u 2017. godini je proizvedeno preko 76.000 vozila. Proizvodnja Škodinog modela Karoq će u Osnabriku početi do kraja ove godine i nastaviće se bar tokom naredne.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor