Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

Proizvodnja kunića kao unosan posao

made-in-germany-rs-kunici

Braća Nenad i Dejan Popov iz Stajićeva kod Zrenjanina opredelili su se da započnu sa gajenjem kunića, čije meso uvek mogu da plasiraju marketima, hotelima i restoranima, jer je potražnja na tržištu velika.

Na njihovoj farmi trenutno ima 50 ženki i 12 mužjaka francuskog hibridnog kunića, a po rečima Nenada, plan braće Popov je da u skorije vreme udvostruče svoje proizvodne kapacitete za gajenje kunića.

– Još uvek je najveći problem to što se kod nas ovaj posao isključivo tretira kao hobi, pa je naš cilj, kao uostalom i svih odgajivača kunića u Srbiji, da se kunićarstvo uvrsti u granu stočarstva. Planiramo da na farmi imamo stotinu ženki, kako bismo bili konkurentniji, ne samo što se tiče matičenja jata, već i subvencionisanja uvoza i izvoza. Gradska uprava u Zrenjaninu je imala sluha za našu proizvodnju i pomogla nam je u nastupu pred Ministarstvom poljoprivrede – objašnjava Nenad, a prenosi “Dnevnik”.

Po njegovim rečima, tržište za proizvodnju i prodaju kunića postoji u Srbiji. Za sada oni se isporučuju Veterinarskom zavodu Subotica, a nakon zdravstvene provere zečije meso završava u poznatom lancu marketa, ili se isporučuje direktno hotelima i restoranima.

– Ne postoji zdravije meso od mesa kunića. To je stoprocentno belo meso sa najmanjim sadržajem holesterola i najboljim odnosom proteina. Preporučuje se za ishranu dece, rekonvalescenata, trudnica, sportista, starijih osoba, kao i obolelih od arteroskleroze, povišenog krvnog pritiska, dijabetesa, bolesti srca – navodi Nenad Popov.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Niste pitali bracu Popov kako uslovljavaju male proizvodjace.Prvo vam obecaju saradnju a ako ne kupite njihove kunice oni vam se nikada vise ne jave a vi ostanete sa preko stotinu utovljenih kunica sa kojima ne znate gde cete.I taj posao uopste nije profitabilan.To je cela istina.

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field