Pri kraju prva faza gradnje vetroparka „Košava“

Kompanija „Fintel Energija“ navodi u svom saopštenju da uspešno privodi kraju prvu fazu radova na izgradnji vetroparka „Košava“, trećeg po redu u Srbiji.

Trenutno su pri kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja, a uporedno se rade i temelji za postavljanje vetroturbina. U ovoj fazi je angažovano više od 100 radnika, a vrednost posla premašuje 20 miliona eura.

– Fintel Energija je posvećena daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi. Uz stručnost i iskustvo lokalnih firmi i domaćih radnika koje angažujemo, zadovoljan sam kako napreduju radovi i očekujem da ih završimo u predviđenom roku – rekao je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor ove kompanije.

Kada bude izgrađen, vetropark Košava će činiti 20 vetrogeneratora, ukupne snage 69 MW, a proizvodiće dovoljno struje da zadovolji potrebe 45.000 domaćinstava. U izgradnju ovih 20 vetrogeneratora Fintel Energija će uložiti 120 miliona eura, dok se završetak radova očekuje tokom naredne godine.

Ovo je treća investcija kompanije Fintel Energija u vetroparkove u Srbiji, pored prva dva vetroparka „Kula“, u blizini istoimenog grada, i vetroparka „La Piccolina“ u blizini Vršca, koji su već u funkciji i proizvode električnu energiju.

Investitor najavljuje da, osim povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija planira i dodatne investicije u oblasti korišćenja energije vetra, kako u Srbiji, tako i u regionu, prenosi „eKapija“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor