Poslovno-tehnička saradnja Beograda i Siemensa

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor nemačke kompanije „Siemens“ Udo Ajhlinger, potpisali su u četvrtak sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

– Grad Beograd ulaže velike napore u modernizaciju i održivi razvoj i zbog toga smo i sproveli nabavku pet električnih autobusa koji ne zagadjuju okolinu. Trudimo se da stvorimo energetski održivi grad i siguran sam da će nam ovaj sporazum sa Siemensom pomoći u velikoj meri – istakao je Mali.

Tom prilikom on je podsetio da je Siemens poznat u svetu po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti svojih proizvoda, kao i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija, koje omogućavaju održivi razvoj većih gradova, prenosi agencija „Tanjug“.

Direktor Siemensa Udo Ajhlinger je rekao da je Grad Beograd prepoznao značaj uključivanja tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja razvoja.

– Gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji, postaju takozvani „pametni gradovi“. Siemens je partner takvim gradovima širom sveta, partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija „ključ u ruke“ rešenja – objasnio je Ajhlinger.

Na osnovu ovog sporazuma, gradska uprava i nemačka kompanija će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetski efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za Beograd.

Ukoliko Grad Beograd bude zainteresovan da takva rešenja primeni, kompanija Siemens će predstaviti svoje analize i iskustva na sličnim projektima, realizovanim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor