Poreska kontrola estradnih umetnika

made-in-germany-rs-pare-devojka

Reforma Poreske uprave u Srbiji podrazumeva, pored kontrole bogataša i preduzeća koja redovno ne plaćaju poreze i doprinose, i kontrolu poslovanja estradnih umetnika, objasnio je direktor Poreske uprave Marko Marinković.

Gostujući na „RTS-u“, on je rekao da su inspekcijskom kontrolom obuhvaćeni svi veći estradni umetnici, odnosno njihove poslovne aktivnosti u periodu od 2011. do 2014. godine, prenosi agencija „Tanjug“.

– Njih smo obuhvatili u sklopu kontrole svih većih ugostiteljskih objekata, u periodu od avgusta do decembra. U skladu sa prikupljenim podacima započeta je temeljna kontrola poslovanja estradnih umetnika na području Srbije – rekao je Marinković i istakao da će se na udaru kontrole Poreske uprave naći svi koji generišu sivu ekonomiju u Srbiji.

On je objasnio da Poreska uprava više ne kontroliše samo male privrednike, već je akcenat sada stavljen na velike privredne sisteme. Marinković navodi i da je u jeku zimske sezone kontrola pojačana na Zlatiboru i Kopaoniku, a kako naglašava, reforma u Poreskoj upravi i primena novih principa rada, trebalo bi da popune državni budžet.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor