Osniva se Turistička organizacija centralne Srbije

made-in-germany-rs-centralna-srbija-kragujevac-turizam

Šest opština Šumadijskog i dve iz Pomoravskog okruga donele su odluku da zajedno osnuju Turističku organizaciju centralne Srbije.

Snežana Milisavljević, direktorka Turističke organizacije Kragujevca, pojasnila je da se radi o opštinama Kragujevac, Topola, Lapovo, Batočina, Knić, Rača, Rekovac i Despotovac, prenosi agencija „Tanjug“.

– Prevenstveni razlozi za osnivanje ove regionalne turističke organizacije jesu smanjenje troškova i konkurisanje za zajedničke projekte, imajući u vidu da Evropska unija (EU) pre svega finansira regionalne projekte – izjavila je Milisavljević i najavila da bi procedura osnivanja regionalne turističke organizacije centralne Srbije, trebalo da bude završena u prvom kvartalu ove godine.

Ona je tim povodom izrazila očekivanje da će se već u ovoj godini pokazati prvi rezultati zajedničkih napora na oživljavanju turističkih potencijala ovih opština.

– Sve opštine koje su se udružile kako bi osnovale regionalnu turističku organizaciju imaju izuzetno značajne turističke potencijale, kulturno-istorijske i privredne znamenitosti, kao i sezonske manifestacije koje okupljaju veliki broj posetilaca – istakla je Milisavljević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor