Od Nemačke za reformu javne uprave 5 mil. €

nemacka i srpska zastava

Predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) potpisali su danas sporazum o realizaciji projekta podrške reformi javne uprave u Srbiji, čime su sredstva za tu namenu povećana sa prvobitnih 1,5 miliona eura na 5 miliona.

Potpisnici ovog sporazuma bili su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, pomoćnica ministra za evropske integracije Ksenija Milenković, direktor GIZ-a u Srbiji Gerhard Zipel i vođa projekta Aleksandra Hilbig, prenosi agencija „Tanjug“.

Ksenija Milenković je tom prilikom podsetila da Ministarstvo za evropske integracije već nekoliko godina tesno sarađuje sa GIZ-om, te da ovaj projekat predstavlja nastavak prethodna dva projekta sprovedena u okviru nemačke bilateralne podrške procesu evropskih integracija Srbije.

– Jasna je volja Nemačke da pomogne Srbiji u svim procesima evropskih integracija, kao i da se ona manifestuje kako na političkom, tako i na tehničkom nivou – rekla je Milenkovićeva i objasnila da je Srbija za ovaj projekat izdvojila 1,1 milion eura.

Direktor GIZ-a u Srbiji je poručio da ova organizacija ima nalog Vlade Nemačke da nastavi i proširi tehničku saradnju sa Srbijom, kao i da je za GIZ velika privilegija i čast da prati Srbiju u ovom, kako je rekao, avanturističkom putovanju.

– Iz naše pespektive sigurni smo da će vrlo brzo, kada se aktivnosti budu sprovele, ljudi u Srbiji odmah primetiti efekte te harmonizacije sa evropskim standardima – naglasio je Zipel.

U sklopu programa razvojne saradnje, krajem 2015. godine je dogovorena podrška Nemačke u sprovođenju prioritetnih mera iz Strategije reforme javne uprave u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor