Nova „Matijevićeva“ klanica stigla iz Nemačke

made-in-germany-rs-klanica

Novosadska „Industrija mesa Matijević“ je saopštila da je u rekordnom roku završila montažu nove linije za klanje svinja, kapaciteta 300 jedinki na sat, čime je zaokružena investicija započeta početkom juna.

Klanicu nemačke kompanije „BANSS“ vrednu 5 miliona eura, bez primedbi je odobrila nadležna veterinarska inspekcija, čime je i formalno potvrđeno da su ispunjeni svi veterinarsko sanitarni uslovi za njeno puštanje u rad.

„Ova savremena i tehnološki najopremljenija klanica u Srbiji, čiji standardi će se u Evropi primenjivati tek od 2019. godine, još jednom je potvrdila da red, rad i disciplina, dobri poslovni potezi, kao i dobra organizacija rada, moraju dati rezultate“, navodi se u saopštenju IM „Matijević“ u kom se dodaje da su ovom investicijom dostignuti „visoko postavljeni standardi u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina“.

IM „Matijević“ je, paralelno sa ovom investicijom, u poslednjih nekoliko meseci investirala i u stočarsku proizvodnju i izgradnju novih farmi, pa će ovih dana sa radom početi potpuno inovirana farma svinja u Banatskom Karlovcu, kapaciteta 30.000 tovljenika godišnje, prenosi „eKapija“.

Planovi ove domaće kompanije jesu da i dalje ulaže u domaću stočarsku proizvodnju kao bi mogla da isprati potrebe nove klanice koja raspolaže opremom najviših tehnoloških dostignuća u oblasti mesne industrije, kao i da nastavi da prati svetske standarde u ovoj oblasti, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor