Nova investicija nemačke mlekare „Meggle“

made-in-germany-rs-mleko-casa

U nemačkoj kompaniji „Meggle Srbija“ u Kragujevcu radi se punim kapacitetom, a u toku je i realizacija nove ozbiljne investicije koja će dodatno unaprediti poslovanje ove mlekare.

Direktor mlekare Meggle, Aleksandar Nedeljković, u pisanoj izjavi za dnevni list „Danas“ potvrđuje da firma dobro posluje i najavljuje dugoročne planove kompanije na teritoriji Srbije.

– Gradimo novi objekat koji će obezbediti povećanje proizvodnih kapaciteta. Na tom poslu trenutno je angažovano oko 140 radnika koji imaju redovne i pristojne plate. Krajem prošle i početkom ove godine imali smo smanjenje broja zaposlenih, ali je nakon povećanja proizvodnje i proširenja proizvodnog asortimana, ponovo zaposlen određen broj novih radnika. Mlekara prerađuje preko 100 tona mleka dnevno, a više desetina naših raznovrsnih mlečnih proizvoda se, osim u Srbiji, prodaje i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini – ističe Nedeljković.

Nakon propale privatizacije krajem prethodne decenije, Mlekaru „Mladost“ iz Kragujevca kupila je beogradska firma „Silbo“, koja je u decembru 2010. potpisala ugovor sa kompanijom „Meggle“ o privatizaciji te kragujevačke fabrike. Sredinom marta 2011. mlekaru „Mladost“ i formalno je preuzeo nemački investitor, a već u julu njeno ime je promenjeno u „Meggle Srbija“. U rekonstrukciju i osavremenjavanje kragujevačke mlekare Nemci su uložili više miliona eura.

Nemačka kompanija „Meggle“ je osnovana 1877. godine i važi za jednog od najvećih proizvođača mleka i mlečnih proizvoda u Evropi. Godišnje prerađuje oko 750 miliona litara mleka i ima više od 2.600 zaposlenih u pogonima širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor