Niče Lidl i u Kikindi

Nemački maloprodajni trgovinski lanac „Lidl“ je početkom ovog meseca započeo izgradnju svog marketa i u Kikindi, na uglu Svetosavske, Žarka Zrenjanina i Nemanjine ulice, a izvođač radova je novosadska firma „Graditelj NS“.

Pripremnim građevinskim radovima, nakon kojih će uslediti i podizanje samog objekta, prethodilo je uređenje lokacije, odnosno izgradnja sistema za odvod kišnice i rekonstrukcija vodovodne kanalizacije u Nemanjinoj ulici, od Prizrenske do Đoke Radaka, piše portal „Gradski.online“.

Za ove radove lokalna samouprava je još pretproprošlog leta izdvojila oko 16,5 miliona dinara. Tada je bilo najavljeno da će se sa izgradnjom potrebne infrastrukture, steći svi potrebni uslovi za početak izgradnje maloprodajnog objekta nemačkog trgovinskog lanca.

Iz kompanije „Lidl Srbija“ ranije je saopšteno da će njihovi marketi biti otvoreni u ovoj godini, kada će istovremeno početi sa radom u čak dvadesetak srpskih gradova.

U kikindskoj Industrijskoj zoni gradi se i pogon italijanske kompanije „Calzedonia“, u kome će, u periodu od dve do tri naredne godine, posla biti za oko 300 radnika, uglavnom žena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor