Nezaposlenim porodiljama 35.000 din. od Beograda

made-in-germany-rs-trudnice

Nezaposlene porodilje iz Beograda ubuduće će dobijati jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 35.000 dinara, odlučilo je Gradsko veće.

Kako je navela gradska uprava u svom saopštenju, na poslednjoj sednici Gradsko veće je na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, usvojilo izmene Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja, čime je povećalo jednokratnu novčanu pomoć za ovu kategoriju nezaposlenih lica za 15.000 dinara. Izmene Odluke naći će se na dnevnom redu na sledećoj sednici Skupštine grada, a trebalo bi da stupe na snagu osam dana po objavljivanju u „Službenom listu grada Beograda“.

Gradonačelnik Beograda je objasnio da je gradski budžet tokom 2014. godine konsolidovan i da su se stvorili uslovi da grad pomogne onima kojima je to najpotrebnije, prenosi agencija „Tanjug“.

– Odmah smo doneli odluku da to budu nezaposlene porodilje, nakon što smo, na žalost, bili prinuđeni da na početku mandata smanjimo iznos pomoći za njih. Kako se budu stvarali uslovi, tako ćemo povećavati iznose pomoći i za druge socijalne kategorije stanovništva. Važno je da sve vrste pomoći isplaćujemo tačno na vreme, tako da obećavamo samo ono što možemo i da ispunimo – rekao je Siniša Mali.

Po njegovim rečima, pomoć trudnicama još jedan je primer da samo stabilne finansije rađaju zdravo društvo, a da jedino takav način upravljanja gradom predstavlja odgovornu politiku, prenosi u saopštenju gradska Uprava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor