Nemci traže kvalifikovane negovatelje iz Srbije

made-in-germany-rs-nega-starih

Veći broj kvalifikovanih negovatelja iz Srbije ponovo ima priliku da se zaposli u Nemačkoj preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a Srbija i Nemačka posao nude u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju naših radnika u Nemačkoj.

U ponudi stoji da se traže radnici za zdravstvenu negu u bolnicama i domovima za stara lica, na radnom mestu asistenta za zdravstvenu negu, do priznavanja diplome u Nemačkoj, a posle priznavanja diplome, radilo bi se na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Na oglas se mogu javiti i nezaposlen i izaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Potrebno je da imaju najmanje IV stepen srednje medicinske škole, smera medicinska sestra ili tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera. Uslov je i poznavanje nemačkog jezika na minimalno A2 nivou, prema Evropskom referentnom okviru za jezike, a prednost će imati oni sa znanjem nemačkog jezika na B1 ili još višem nivou. Od kandidata se traži da imaju i položen stručni ispit za medicinsku sestru/tehničara opšteg ili pedijatrijskog smera.

Rok za dostavljanje dokumentacije je 24.06.2016. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ, besplatnim pozivom na broj 0800/300-301. Tekst konkursa sa precizno definisanim uslovima, nalazi se na internet adresi: www.nsz.gov.rs

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor