Nemci ponovo traže naše medicinske radnike

Nacionalna služba za zapošljavanje ima novi oglas za zapošljavanje većeg broja državljana Srbije medicinske struke u nemačkim bolnicama i staračkim domovima na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do priznavanja diplome, a nakon toga na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Na oglas se mogu javiti i nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Uslov je da imaju završenu četvorogodišnju srednju medicinsku školu obrazovnog profila medicinska sestra, tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera, da poznaju nemački jezik na minimalno A2 nivou i položen stručni ispit. Prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 ili višem nivou, kao i kandidati sa aktuelnim radnim iskustvom u struci.

Detaljne informacije o ovom konkursu svi zainteresovani kandidati mogu dobiti od svog savetnika za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, u migracionim servisnim centrima NSZ, ili preko pozivnog centra NSZ i broja 0800/300-301. Konkurs je otvoren do 25. juna.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor