Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

Nemački ambasador se oprostio od Srbije

Tokom oproštajne posete nemačkog ambasadora Aksela Ditmana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, naglašeno je da su dve zemlje izgradile do sada najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

Vučić je tom prilikom zahvalio Ditmanu na dobroj saradnji i na tome što je posvećenim radom i svojim diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Nemačke. Oni su konstatovali da o odličnim odnosima dve zemlje govore i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, koje su ostavrene upravo tokom Ditmanovog diplomatskog mandata.

„Ekonomska saradnja je u snažnom zamahu i verujem da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj. Zahvalni smo nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i nadam se da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganja u našoj zemlji“, poručio je srpski predsednik nemačkom ambasadoru, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ditman je istakao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji, pri tom se zahvalivši na podršci koju su mu tokom rada u pružili i predsednik Vučić i vlada. Po njegovim rečima, Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, kao i nastavak unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Predsednik Vučić je posebno istakao važnost „Berlinskog procesa“ za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel. On je naglasio da je Srbija opredeljena za mirnu budućnost zemlje i celog regiona, kao i za postizanje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo srpske državne i nacionalne interese.

Na kraju razgovora predsednik Srbije je ambasadoru Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, navodi se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field