Nemačka pokrajina u potrazi za srpskim partnerima!

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

U procesu „energetske tranzicije“ i potpunog prelaska na obnovljive izvore energije, nemačka pokrajina Rajna-Palatinat (Rheinland-Pfalz) započinje saradnju sa srpskom firmom “Mikro Kontrol” u domenu automatizacije.

– Brzo smo prepoznali potencijal Mikro Kontrola i ustanovili da postoji veoma dobra baza za čvrsto partnerstvo, jer je njihov nou-hau (know how) izrazito veliki, ali i da su kao firma sposobni da posluju na različitim tržištima i u različitim segmentima industrije – istakao je Joe Vajngarten (Weingarten), ministar privrede, zaštite klime, energije i prostornog planiranja te nemačke pokrajine, prenosi agencija “Tanjug”.

Sastanak sa ovdašnjim potencijalnim poslovnim partnerima, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije, dogovoren je u okviru zvanične posete visoke delagacije nemačke pokrajine Rajna-Palatinat Srbiji i Republici Srpskoj.

– Kroz obnovljive izvore za sada pokrivamo 25 procenata potrošnje energije, a naš cilj je da do 2030. godine pokrijemo svih 100 posto, a to otvara prostor za angažman većeg broja malih i srednjih preduzeća. Projekat na kome radimo sa firmom Mikro Kontrol je početak i otvara vrata za saradnju sa drugim kompanijama iz Srbije. Takođe bismo želeli da kroz našu kooperaciju doprinesemo stabilnosti i mogućnosti daljeg razvoja privrede Srbije i regiona – objasnio je Vajngarten.

On je najavio da će predstavnici Mikro Kontrola početkom sledeće godine posetiti nemačku pokrajinu Rajna-Palatinat radi poslovnih sastanaka sa kompanijama i nadležnim institucijama.

Mile Milanov, direktor preduzeća Mikro Kontrol, kaže da obnovljive energije predstavljaju veliku budućnost za privredu Srbije, i da će pitanja u vezi sa zaštitom klime i smanjenjem potrošnje energije biti veoma aktuelna u narednim godinama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor