Metro se nada boljoj poslovnoj godini

made-in-germany-rs-metro-ag

Nemački lanac maloprodajnih objekata, Metro”, registrovao je u četvrtom kvartalu svoje fiskalne godine, završno sa septembrom, pad prihoda na godišnjem nivou za 1,1 posto.

Godišnji prihodi kompanije sa sedištem u Diseldorfu, sniženi su zbog prodaje imovine i negativnog uticaja deviznog kursa, na nivo od 14,2 milijarde eura, iako su u posmatranom periodu prihodi u domaćoj valuti porasli za 1,9 procenata, prenosi “Fajnenšl tajms”.

U okviru plana za smanjenje svojih dugova, Metro je prošlog meseca zaključio prodaju “Galerije Kaufhof” kanadskoj kompaniji “Hadson bej” za 2,83 milijarde eura. Od te transakcije kompanija je imala neto pliliv novca u iznosu od 1,75 milijardi eura, što je, kako se navodi u saopštenju, iznad očekivanja.

Predsednik nemačkog lanca megamarketa, Olaf Koc, nazvao je ovu godinu „prekretnicom“, budući da grupacija jača svoj bilans i odvaja sredstva za dalje akvizicije kojima će dopuniti svoj rast. S tim u vezi, kompanija je još u avgustu najavila kupovinu singapurske firme za dostavu hrane „Klasik fajn fuds grup“.

U saopštenju nemačke kompanije najavljuje se da će kompletan finansijski godišnji izveštaj za 2014/15. godinu biti objavljen 15. decembra, i izražava optimizam u pogledu poslovnih rezultata Metroa u prvom tromesečju fiskalne 2015/16. godine, odnosno u periodu oko Nove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor