„Lidl“ će u Srbiji izgraditi 100 prodavnica

made-in-germany-rs-lidl-filijala

Predstavnici poznatog nemačkog maloprodajnog trgovinskog lanca, „Lidl“, najavili su juče da će tokom ove i naredne godine izgraditi u Srbiji još 20 svojih maloprodajnih objekata.

Srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima nemačke kompanije o planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata, kao i o angažovanju domaćih dobavljača za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, a prenosi agencija „Tanjug“.

Po rečima Dragana Čigoje, direktora kompanije Lidl za Srbiju, njihov prvi maloprodajni objekat je već izgrađen u Smederevu, a tokom 2016. i 2017. godine biće izgrađeno još 20 novih prodavnica. Do maja 2017. biće završena gradnja i distributivnog centra u Novoj Pazovi. Nakon toga će biti istovremeno otvoreni svi maloprodajni objekti u Srbiji, u kojima će posla biti za oko 1.000 radnika. Dugoročni plan Lidla, kaže Čigoja, jeste da u Srbiji otvori ukupno 100 svojih maloprodajnih objekata.

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima navodi se da je premijer Vučić tom prilikom ukazao na važnost nemačkih investicija, ističući da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi u Srbiju privukli što veći broj stranih investitora koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače. On je naglasio da se važnost dolaska Lidla ogleda u tome što će srpski proizvođači preko ovog trgovinskog lanca moći da izvoze i plasiraju svoju robu širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor