Hemofarm u finalu „Ideja za akciju“

Kompanija „Hemofarm“ jedina je iz Srbije i jedna od malobrojnih iz regiona Jugoistočne Evrope koja je ušla u finale globalnog takmičenja projekata u oblasti održivog razvoja, pod nazivom „Ideje za akciju“ (Ideas4action).

Organizatori takmičenja, Svetska banka i poslovna škola „Vorton“ sa Pensilvanija univerziteta, podstiču studente i mlade profesionalce iz celog sveta da iniciraju projekte koji će planetu učiniti održivom i boljim mestom za život, prenosi agencija „Tanjug“.

Na ovogodišnje takmičenje prijavljeno je više od 2.000 projekata iz celog sveta, a Hemofarm je prijavio čak 20 projekata svojih mladih stručnjaka. Krajem godine pobednici će predstaviti projekte, dok će najbolji postati deo novog programa razvoja, finansiranog od strane Svetske banke.

Projekti Hemofarmovih inženjera i menadžera različitih profila značajno su unapredili održivo poslovanje kompanije, uz istovremeni doprinos celoj zajednici. Reč je o centralizovanoj elektronskoj bazi koja štedi vreme i čuva okolinu (e-sekretarica), ili o novom konceptu čišćenja opreme bez zaustavljanja proizvodnje, o unapređenju sistema kontrole kvaliteta, koji smanjuje prekovremeni rad, a povećava efikasnost, kao i o drugim idejama u oblastima zdravstva, ekologije i obrazovanja.

– Veoma smo ponosni na predloge naših mladih stručnjaka, koji su već uspešno implementirani u poslovanju kompanije. Svetska stručna javnost prepoznala je da naše inovacije mogu da pomognu i drugim kompanijama u povećanju produktivnosti, uz istovremene uštede u poslovanju, smanjenje zagađenja, očuvanje prirodnih resursa i snažnu socijalnu komponentu – ističe Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu.

Po njenim rečima, kroz prijavljivanje projekata za takmičenje „Ideje za akciju“ i diskusiju o njima, obezbeđuje se da se čuje glas mladih u kreiranju politike globalnog razvoja, koja će imati glavnu ulogu u realizaciji Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030. godine.

Hemofarm je vodeča farmaceutska kompanija na tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih srpskih izvoznika. Njegove fabrike usklađene su sa najvišim međunarodnim standardima i spadaju u 20 posto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Od novembra prošle godine Hemofarm je i član Globalnog dogovora UN, svetske mreže odgovornih kompanija i organizacija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor