„Hajdelberg cement“ odlazi iz Ukrajine

made-in-germany-rs-heidelberg-cement

Nemačka kompanija „Hajdelberg cement“ (HeidelbergCement AG) za proizvodnju građevinskog materijala, najavila je da će prekinuti proizvodnju u svojoj fabrici koja se nalazi u Ukrajini, nedaleko od grada Donjecka, zbog napete situacije na jugoistoku ove zemlje.

Povodom prekida proizvodnje u fabrici, predstavnik koncerna je izjavio kako do sada nije bilo konflikata sa vlastima samoproglašene Donjecke Narodne Republike, ali da rukovodstvo kompanije ima „sopstvenu predstavu o tome kako koncern treba da se razvija“. On je pojasnio da „u sadašnje vreme više nije moguće održavati normalne poslovne odnose“, objavilo je internet izdanje lista „Manhajmer morgen“, a prenosi agencija „Tanjug“.

U Ukrajini su do sada radila tri preduzeća „Hajdelberg cementa“. Trgovinski promet kompanije iznosio je oko 150 miliona eura, ali je on tokom ove godine već smanjen za 30 procenata, zbog sukoba na istoku zemlje. Fabrika „Hajdelberg cementa“ u predgrađu Donjecka proizvodila je oko dva miliona tona cementa godišnje i zapošljavala oko 500 radnika, pa u sadašnjoj kriznoj situaciji zaposlenima ozbiljno preti gubitak radnih mesta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor