„Gradska čistoća“ podelila 3.000 besplatnih kanti

made-in-germany-rs-kante-za-djubre

Beogradsko JKP „Gradska čistoća“ podelilo je u delovima gradskih naselja sa individualnom izgradnjom, 3.000 besplatnih kanti za odlaganje komunalnog otpada, zapremine 240 litara.

Kante su podeljene u delu naselja Mirijevo, Sunčev breg i Borča, a stanovnici ovih delova grada u obavezi su da dobijene kante ostavljaju ispred svojih kapija kako bi ekipe „Gradske čistoće“ mogle da ih redovno prazne. Otpad će se prazniti jednom nedeljno, počev od 6.30 sati, posebno određenim danima za svako naselje, o čemu će sugrađani biti obavešteni prilikom preuzimanja svoje kante.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Miroslav Bogdanović izjavio je kako je, uprkos kišnom vremenu, nastavljena akcija podele besplatnih kanti individualnim domaćinstvima.

– Cilj je da se obuhvate sva individualna domaćinstva u gradu Beogradu. Pre svega da se kantama obezbede domaćinstva u uskim ulicama, koja su do sada morala smeće da nose i više stotina metara do prvog kontejnera. Takođe, cilj akcije je i da se predupredi stvaranje manjih divljih deponija u gradu – kazao je Bogdanović za TV „Pink“.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe u Skupštini grada, podsetio je da podela kanti predstavlja jedan od prioritetnih zahteva beograđana, ali i da to nije jedini problem, jer se građani suočavaju i sa otpadnim vodama, a pojedini delovi grada i sa neuređenim vodovodnim i kanalizacionim sistemom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor