Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

Er Berlin prizemljuje avione do kraja oktobra

Nesolventna nemačka aviokompanija „Er Berlin“ prizemljiće svoje avione najkasnije do 28. oktobra, zbog čega je uputila svoje osoblje da traži zaposlenje u drugim kompanijama.

Kompanija je zahtev za stečaj podnela još u avgustu, od kada se finansira iz državnog zajma, što joj obezbeđuje dodatno vreme za pregovore sa kompanijama „Lufthansa“ i „Izi džet“ o preuzimanju delova imovine. Nakon pregovora o prodaji, koji bi trebalo da budu završeni do četvrtka, Er Berlin će morati da započne sa obustavljanjem daljeg poslovanja.

Kompanija je većinu letova na dužim rutama već otkazala, a preostali će saobraćati do 15. oktobra. Er Berlinova kompanija „Niki“, koja leti na turističkim destinacijama, i regionalni avioprevoznik „LG Walter“, nisu nesolventni, te će nastaviti redovan rad, navodi se u saopštenju njihove matične kompanije, a prenosi „B92“.

Najveća nemačka aviokompanija Lufthansa zainteresovana je za 81 letelicu Er Berlina, ali i za Niki i LG Walter, dok je kompanija „Izi džet“ već u pregovorima oko preuzimanja 27 do 30 aviona. Poslovanje Er Berlina takođe uključuje i slotove za sletanje i poletanje na dva bazna aerodroma Tegel i Dizeldorf.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field