Cene karata beogradskog javnog prevoza

made-in-germany-rs-busplus

Novi tarifni sistem GSP-a, koji će odlukom gradskih vlasti početi da se primenjuje od 1. februara, ukida pojedinačnu kartu, a uvodi dnevnu, trodnevnu i petodnevnu, kao i vremensku kartu u trajanju od 90 minuta od trenutka overe.

Dosadašnju pojedinačnu kartu po ceni od 73 dinara, smenile su dnevna po ceni od 280 dinara, trodnevna od 720 i petodnevna karta od 1.100 dinara. Ove karte moći će da se kupe na trafikama, važiće od trenutka kupovine, a namenjene su pre svega turistima. Godišnju kartu moći će da kupe korisnici javnog prevoza svih kategorija, po ceni mesečne karte za 11 meseci, a važiće za celu godinu. Kod dopuna busplus kartica, uvedena je novina da se na svakih uplaćenih 900 dinara, gratis dobije još 100 dinara, čime se ostvaruje popust veći od 10 posto, prenosi agencija „Tanjug“.

Cene gradskog prevoza za penzionere, zaposlene i studente neće se menjati, što znači da će zaposleni i dalje cenu prevoza mesečno plaćati 3.275 dinara, umesto 2.990 dinara kako je bilo predviđeno novim tarifnim sistemom. Povlašćene kategorije, poput studenata, srednjoškolaca, nezaposlenih i osoba sa invaliditetom, mesečne dopune plaćaće 1.120 dinara, umesto predviđenih 1.090, dok će se osnovci voziti besplatno. Penzioneri mlađi od 65 godina mesečno će plaćati 1.120 dinara, dok će stariji od 65 godina godišnje plaćati 407 dinara, bez obzira na visinu prihoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor